KISAH BENAR: Peniaga muda MELAYU kurang ajar!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

KISAH BENAR: Peniaga muda MELAYU kurang ajar!
12120030_1141520199210139_760077084487139974_oLokasi kejadian: MAHA CENDOL, TAMAN TASIK JAYA, SENAWANG N.sembilan.
.
Petang tadi aku tersesat jln di area senawang Seremban. Dipenghujung simpang berhampiran traffic light, aku ternampak satu gerai tertulis MAHA CENDOL. Aku pun singgah nak tanya penunjuk jln. Tekak pun rasa haus. Aku order semangkok cendol durian dengan rojak sotong sepinggan. Dalam menunggu dtg budak melayu, berjanggut panjang jugak. Boleh tahan ramah jugak budak ni.

Aku budget owner la ni. Tunggu punya tunggu, sampai la cendol durian & rojak sotongnya yang orang kata sedap sangat tu! Aku buat relax je la. Baru sesuap masuk mulut, woiii kurang hajak betoi!! Berdiri aku! Apa punya resepi kau buat ni??!! Ni la dia kalau orang melayu meniaga!! Kombinasi cendol durian dia, perghhh terbaikkk woiii!! Pure, manis, melekat, melekit dekat tekak gua cakap luu!!

Ini cendol durian terbaik pernah aku rasa. Sedap manis melekat dgn jagong dan kacang merah Rojak sotong dia?? Haaa yg ni betoi gila punya! Bak kata Ahmad Nispu dlm filem ibu mertuaku “Aku pusing seluruh Malaya termasuk Singapura, tak pernah jumpa rojak pasembok sesedap ini.”

Rupanya ptg itu bukan tersesat tapi terbaiikkk broo. Tak pernah terfikir orang melayu, budak muda pulak tu boleh buat cendol dgn rojak sesedap ni. memang terbaikkkk!!! Korang kena cuba la kalau nak tau kuajaq tak kuajaq cendol dengan rojak dia. Sekian, cerita peniaga melayu kurang ajar. Hihihi.

Terima kasih membaca catatan petang aku


Klik Butang Dibawah Untuk Dapatkan 4 buku resepi Khas untuk BisnesUntitled-2

Share.

About Author

BukuResepi.com merupakan laman web perkongsian resepi, tips, dan maklumat berkaitan Resepi dan masakan.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.